program de educație cinematografică

Aveţi nevoie de un ugrade al versiunii Flash Player 10

Cinema.edu este primul proiect de educaţie cinematografică adresat elevilor de toate vârstele care te învaţă cum să devii cinefil şi îţi dezvoltă capacitatea de lectură a limbajului cinematografic şi audiovizual.Te aşteptăm la o selecţie specială de filme din cinematografia mondială şi la întâlniri inedite cu critici de film, profesori şi alte personalităţi din lumea spectaculoasă a filmului.Workshop-uri Cinema.edu

Daca ai participat la cele patru proiectii din cadrul programului Cinema.edu, iti propunem 4 workshop-uri de educatie cinematografica prin care ne poti arata, intr-o maniera creativa si personala, care film te-a impresionat cel mai mult.
Daca si ceilalti participanti considera ca lucrarea ta este cea mai buna, poti pleca acasa cu premiile pe care le oferim la final: 12 aparate foto si camere video Sony, 100 DVD-uri cu filme de colectie (Chaplin si Stan si Bran) si 150 de reviste Rahan oferite de Adevarul Holding, 200 de albume de arta cinematografica si carti de cultura generala oferite de editurile Litera si Igloo, 12 filme de colectie oferite de Carturesti.


citeste mai mult

Kirikou şi vrăjitoarea

Kirikou şi vrăjitoarea este unul din primele filme de animaţie care abordează cultura africană. Povestea are la bază un basm popular african iar maniera de a desena este inspirată din picturile neo-impresionistului Henri Rousseau. Filmul prezintă istoria unui băieţel care ştie să vorbească chiar înainte de a se naşte. De aceea, el îi cere mamei să îl lase mai repede să iasă în lume.

Good Bye, Lenin!

Într-un mod minunat si cu un fin simţ al umorului, prezintă povestea unui fiu iubitor care ar face orice pentru a-şi proteja mama, chiar dacă aceasta înseamnă să trăiască în două lumi paralele, realitatea de după Căderea Zidului Berlinului, şi cea în care Comunisul a învins.

Yeelen

este o adaptare după o poveste a triburilor Bambara din vestul Africii. Fiul unui vrăjitor malefic este condamnat la moarte de tatăl său, un magician malefic reîntors acasă după o absenţă de mai mulţi ani. Revista Emipre îl plasează pe locul 94 într-un top al Celor mai bune 100 de filme din cinematografia mondială în 2010

Waste Land

Waste Land - Jardim Gramacho de la periferia capitalei Rio de Janeiro, e una dintre cele mai mari gropi de gunoi din lume. Reputatul artist Vik Muniz îi fotografiază pe acei oameni care, zi de zi, adună materialele reciclabile din jurul lor. Ceea ce a început ca un proiect de a-i picta pe aceşti culegători sfârşeşte prin a fi realizarea portretelor lor gigant din materale reciclabile.

Parteneri